vuurtoren in de ochtendschermering

Koninklijke Werkgroep Vuurtoren

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970 breed

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 2021

Vrijwilligersorganisatie evenementen

 

 

Verslag Vuurtorenloop 2014

Aan de vooravond van de wijkkermis op de Vuurtorenwijk in juni werd de Vuurtorenloop georganiseerd. Details van het sportieve evenement vind je hieronder.

Door Maur Bentein - 19.06.2014

We schrijven vrijdag 13 juni 2014 's avonds. Een halfbewolkte hemel, droog, 20°C en en briesje uit noordelijke hoek. Ideaal weer voor een stevige stratenloop. De setting, een uniek plaats in Vlaanderen: de Oostendse spuikom. Er zal voor het tweede jaar op rij in een gesloten cirkel met een omtrek van 3.875 meter worden gelopen.

De sportieve avond start om 18.30 uur met de Kids Run. Naargelang de leeftijd (de grens is gelegd op 9 jaar) lopen de kinderen 400 of 800 meter in een gesloten U-vormige lus rond het gebouw waar de zaal Sluisvliet is gevestigd. Er vallen twee opvallende vaststellingen te noteren. Het aantal zeer jonge lopertjes (25) overstijgt ver het aantal oudere lopertjes (7), en in beide categorieën zijn er iets meer meisjes dan jongens. Mogen we daaruit afleiden dat ook het recreatief afstandslopen in de toekomst een meer vrouwelijke "touch" zal krijgen? In ieder geval hebben de deelnemertjes flink hun best gedaan en werden ze door de organisatie beloond met een aandenken onder de vorm van een medaille en met een zak voor lekkers om het suikerhalte in het bloed weer op peil te brengen.

 

 

Met een vertraging van een tiental minuten - wegens de overrompeling van het aantal inschrijvers in het laatste kwartier en een gesloten slagboom op de Viconjedijk; wie was die saboteur? - werd om 19.40 uur het startschot aan de zaal Sluisvliet gegeven van de 23e Vuurtorenloop voor zowel de ervaren straatlopers als de Start-To-Run-enthousiastelingen. In totaal hebben de 305 deelnemers 1 tot 3 ronden afgelegd, naargelang hun categorie. Fons Roets zorgde zoals altijd voor het het lopende verslag.

Na afloop kregen alle deelnemers een nuttige attentie van de organisatie en werd in de zaal Sluisvliet overgegaan tot de prijsuitreikingen voor de eerste drie winnaars per categorie: een prachtige fruitmand. Voor wie geïnteresseerd is in de uitslagen verwijs ik graag door naar de resultatenpagina op de site van het Oostends loopcriterium. Onmiddellijk daarop volgde een verloting van prijzen in natura geschonken door de diverse sponsors. De lottrekking op basis van de borstnummers gebeurde door de onschuldige hand van kandidate Miss Belgian Coast Julie Van Acker. Helaas konden de prijzen enkel in ontvangst genomen worden door de aanwezigen, en het moet gezegd zijn - spijtig voor de afwezigen - de prijzen waren de moeite waard om te blijven.

De geslaagde avond werd door een opkomende koele wind binnen voortgezet met een natje en een droogje en afgesloten omstreeks 23.30 uur.