vuurtoren in de ochtendschermering

Koninklijke Werkgroep Vuurtoren

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970 breed

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 2021

Vrijwilligersorganisatie evenementen

 

 

Vuurtorenloop 2014

In juni heeft de Werkgroep Vuurtoren haar hardloopwedstrijd "Vuurtorenloop" georganiseerd. Details van dit evenement vind je hieronder.

Algemeen

Historiek


De sportmanifestatie "Vuurtorenloop" wordt sinds 2001 georganiseerd ter nagedachtenis van de te vroeg heen gegane schepen Daniël Verleye. Deze 13e memorial brengt hulde aan de populaire politicus die op 52 jarige leeftijd overleed na een slepende ziekte.

De hardloopwedstrijd zal plaatsvinden op de vooravond van de wijkkermis op de Vuurtorenwijk.


Organisatie

De Vuurtorenloop wordt georganiseerd door de Werkgroep Vuurtoren met de ondersteuning van het Oostends Loopcriterium, de dienst Sport en de Sportraad.


Specifiek

Wanneer?


De Vuurtorenloop is de 7e loopwedstijd in het kader van het Oostends Loopcriterium. De 23e editie van het loopevenement zal plaatsgrijpen op vrijdag 13 juni 2014 en is voor zowel beginnende sporters, recreatieve sportbeoefenaars als geoefende wedstrijdlopers.

Hoe laat?


De start voor de jeugd is voorzien om 18.30 uur en 18.45 uur. De prestatieloop en Start-to-run voor volwassenen start om 19.30 uur.

Waar?


Afspraak aan de Zaal Sluisvliet in de Vingerlingstraat 15. Het parcours is hetzelfde als verleden jaar. Dat wil zeggen dat de jongeren opnieuw een beperkt parcours lopen in de buurt van de Zaal Sluisvliet.

Parcours voor de kinderen 2014

Alle volwassen deelnemers lopen ronden rond de Spuikom. De start is voorzien op de hoek van de Schietbaanstraat en de Vingerlingstraat in de nabijheid van de Zaal Sluisvliet. Er wordt in wijzerzin rond de Spuikom gelopen. De aankomst is voorzien ter hoogte van het startpunt.

Parcours voor de volwassenen 2014

Inschrijving

Vooraf inschrijven kan tijdens de kantooruren aan de balie van het sportcentrum Mr. V-Arena, Sportparklaan 6 te Oostende. Dit kost € 5,00 + € 2,00 voor de waarborg voor het borstnummer. Inschrijven de dag zelf kan ter plaatse in de Zaal Sluisvliet, Vingerlingstraat 15, vanaf 17.30 uur tot 15 minuten voor de start en kost € 6,00 + € 2,00 waarborg borstnummer.

De jeugdlopen zijn gratis.

Afstanden

De jeugd tot en met 9 jaar loopt 400 m.

De jeugd van 10 tot 12 jaar loopt 800 m.

Start-to-run kan over 1 ronde van 3.875 m of 2 ronden met een totaal van 7.750 m.

De prestatielopers categorieën H5 en D1 tot D4 lopen 2 ronden, dus 7.750 m.

De categorieën H1 tot H4 lopen 3 ronden of 11.600 m.

Faciliteiten

Er zijn douches en kleedkamers voorzien in de Sporthal De Spuikom, Dr. Eduard Moreauxlaan 1b (op 200 m van de Zaal Sluisvliet).

Prijzen

Voor iedereen in de jeugdloop heeft de organisatie een sportief aandenken in petto.

Elke deelnemer aan de prestatieloop ontvangt bij teruggave van zijn/haar borstnummer een naturaprijs en er is een verloting van extra waardevolle prijzen. Bovendien krijgen de drie eerste hardloopfanaten van iedere categorie een gezonde fruitmand.

Oostends Loopcriterium

Het Oostends Loopcriterium is een regelmatigheidscriterium met 15 wedstrijden over negen maanden. Het is een organisatie van de vzw Sportpromotie Oostende in samenwerking met de dienst Sport, de Sportraad van Oostende en de organisatoren van de verschillende wedstrijden.
Meer info: www.loopcriterium.be/wedstrijden/vuurtorenloop