vuurtoren in de ochtendschermering

Koninklijke Werkgroep Vuurtoren

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970 breed

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 2021

Vrijwilligersorganisatie evenementen

 

 

Activiteiten in 2019

 • 1. Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden wij ook in 2019 een avondmarkt op de Vuurtorenwijk! Deze had plaats op donderdag 30 mei vanaf 17u00 op de dienstweg van de Dokter Eduard Moreauxlaan tussen de Vingerlingstraat en de Sint-Antoniusstraat.
 • 2. Een vaste waarde in ons programma is de jaarlijkse VUURTORENLOOP rond de Spuikom. Deze loopwedstrijd in het kader van het Oostends Loopcriterium kreeg zijn beloop op vrijdag 14 juni met start om 19u30 ter hoogte van het Sluisvlietplein.
  Het was in 2019 reeds voor de 28e keer dat de Werkgroep VUURTOREN instond voor deze organisatie die een deelnemersveld van meer dan 250 lopers mocht inschrijven vorige editie. In 2019 mikten wij op 300 deelnemers: hierbij was ook een warme oproep aan alle sportievelingen om zich met elkaar te meten in diverse categorieën. Uiteindelijk waren 410 deelnemers ingeschreven; een succes. Onze organisatie stond in voor een vlekkeloos en sportief verloop van deze wedstrijd met mooie prijzen en voor iedere deelnemer een waardevol geschenk!
 • 3. De jaarlijkse Wijkkermis op de Vuurtorenwijk had dit jaar plaats van zaterdag 8 juni tot en met zaterdag 22 juni; voor het programma zie hier. Voor de 49e keer coördineerde de Werkgroep VUURTOREN een geslaagde kermis 2019, zoals altijd.

  krantenartikel geslaagd wijkkermis
   
 • 4. Deelname aan de quiz "De Slimste Mens van den Opex": de ploeg van de Werkgroep Vuurtoren heeft ook dit jaar deelgenomen aan de quiz van de "Slimste Mens van de Opex". Zie het verslag van de quiz "Slimste Mens van den Opex" op 21 september laatstleden.
 • 5. Het Sinterklaasgebeuren in november