vuurtoren in de ochtendschermering

Koninklijke Werkgroep Vuurtoren

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970 breed

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 2021

Vrijwilligersorganisatie evenementen

 

 

Wie zijn wij?

Een stukje geschiedenis

Van 1970 tot heden

De Werkgroep Vuurtoren werd gesticht door Kamiel Dirickx in 1970. Ze diende aanvankelijk om de onbegrepen belangen van de inwoners van de Vuurtorenwijk bij het stadsbestuur van Oostende te verwoorden en te verdedigen. Sindsdien is ze in de wijk Vuurtoren een begrip geworden. Geleidelijk haalden de feestelijke evenementen die door de werkgroep werden georganiseerd meer en meer de bovenhand in de agenda.

Met verschillende acties gedurende het hele jaar is de werkgroep continu op het terrein bezig om jong en oud op de Vuurtorenwijk tezamen te brengen in een gezellige sfeer rond een seizoensthema.

Wat doen we zoal?

De werkgroep verzorgt de coördinatie en de samenwerking met diverse andere verenigingen om de volgende - jaarlijks terugkerende - activiteiten in te richten: de wijkkermis in de maand juni en het Sinterklaasfeest eind november. Onze vereniging heeft ook driemaal het voortouw genomen van de succesvolle Wijk-In-Beweging-projecten "Spuikomproms" in 2009, 2011 en 2013.

Het jaar 2018 stond in het teken van een nieuwe, frisse start. Het is voor de werkgroep eerder een overgangsjaar naar nieuwe evenementen toe waar momenteel plannen voor worden gemaakt.

Hoewel deze evenementen ook openstaan voor iedereen, binnen en buiten Oostende, zijn zij in de eerste plaats gericht op de bewoners van de wijk Vuurtoren. Wil je nog meer te weten komen en vind je het de moeite waard om dieper in het leven van onze vereniging te duiken, dan kan je alle informatie op deze website raadplegen. Na ieder afgerond evenement wordt de website terug geüpdatet. Zo blijf je steeds op de hoogte van de vordering van de activiteiten.

 

 

Onze geschiedenis en onze bezigheid.

 

Logo uit 1970

Tekening op de statuten uit 1980