vuurtoren in de ochtendschermering

Werkgroep Vuurtoren

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970 breed

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970

Vrijwilligersorganisatie evenementen

 

 

o 29  broodwinner

Sinterklaasje kom maar binnen ...

Door Jan Van der Cruyssen - 07.10.2017

Vrijwel alle kinderen zitten er al weken naar uit te kijken: maar op zaterdag 18 november 2017 is het eindelijk zover. Sinterklaas en de Zwarte Pieten zullen voor het 32ste opeenvolgende jaar onze contreien binnenvaren en brengen een plechtig bezoek aan de wijk Vuurtoren. De feestwijzer omarmt de feeststoet, de blijde bootintocht, een warme welkomstgroet en een theateroptreden.

Vorstelijke intrede

Het Sinterklaascomité, de KWB, het Davidsfonds en de Werkgroep Vuurtoren zal wel een (paarden) voetje voor hebben want zij hebben het voorrecht om de stoomboot allereerst te laten aanmeren. Volledig voorbereid op de intocht gaan de kinderen met hun familie alvast om 13.45 uur samen-komen aan zaal Vuurtoren in de Thomas Van Loostraat. De jeugdmuziekkorps zal het sinterklaasfeest inluiden en ons op jolige melodieën met achterop de lege koets stoetsgewijs naar de Hendrik Baelskaai begeleiden.
Om 14.15 uur zullen de majestueuze geluiden van het vissersvaartuig O.29 'Broodwinner' over het waterbassin weerklinken en zal elk kinderhart hoopvol vlugger doen slaan. De stoomboot laat een gastvrij getoeter horen en vaart met een wijde boog naar de aanlegplaats. Het afgebakend gebied situeert zich tegen over de Jacobsenstraat omwille van openbare werken op de kade.
Alle kapoenen kunnen aan de Goedheiligman en de Pieten een handje geven, hun brief en tekening aanreiken, een verlanglijstje bezorgen, een selfie nemen en lekkers aangeboden krijgen. Naderhand stijgen de Sinterklaas en de Hoofdpiet in de open koets waarna de kinderhoogdag verdergaat.

Koning Achterstevoren

De Hoofdpiet en de Danspieten zorgen om 15.00 uur in zaal Vuurtoren (Thomas Van Loostraat 32) voor een sportief en swingend opwarmertje. Het familiespektakel ‘Koning Achterstevoren’ door Theater Spoor 6 wordt een kinderkomedie met een hoekje af. Een blijspel dat zich ontrolt in het majesteitelijk park waar werkman Walter en de kabouter de gekste avonturen meemaken. Spoorslags staat de hun mensdom averechts op zijn kop barstensvol muziek en onverwachte kronkels. Inschrijven is noodzakelijk en doe je voor 12 november 2017 in het Sint-secretariaat.  
Leden van de KWB-Vuurtoren, het Davidsfonds Vuurtoren of de Werkgroep Vuurtoren betalen de som van 4,00 euro per kind of 10,00 euro per gezin vanaf 4 kinderen. Niet-leden betalen 7,00 euro per kind of 18,00 euro per familiegroep vanaf 4 kinderen. Het invulformulier bezorgt men bij Oxfam Wereldwinkel (Jacob Besagestraat 61), André Vansieleghem (Havenstraat 22) of André Delanghe (Westdiepstaat 11).
Sint-Nicolaas laat zich van zijn meest genereuze kant tonen. Achteraf heeft hij nog een verrassings-pakket voor alle kinderen in petto!

Royale brief

De meest leuke oude man: de Goede Sint krijgt het zo rond november extra druk bij het verwerken van een gigantische pak brieven. Ondanks dat hij alle brave kinderen graag met cadeautjes en lekkers in de watten legt, belooft Goedheiligman ons plechtig om alle post te lezen. De tekeningen, fopspenen en wensen voor speelgoed stromen massaal binnen. De Postpiet ziet toe op de ontvangst en het afhandelen van alle brieven en kaartjes en dit wordt vaak in werkoverleg met de Pakjespiet gedaan. Een brief sturen kan naar: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Vermeld best je eigen adres op de keerzijde van de brief zodat je een antwoord krijgt. De boodschap kan je in een van de rode brievenbussen in het straatbeeld neergooien.

Kruis dus zaterdag 18 november aan als een feestdag in je agenda, want dan staan de kinderen en hun families centraal!

Dit evenement wordt via de Stad Oostende door het Stedenfonds 'Herwaarderen wijkfeesten' gestimuleerd.

 

 

 

logo stad oostende

 

kwb vuurtoren

 

davidsfonds vuurtoren

 

jeugdmuziekkorps olv-college

 

theater spoor 6