vuurtoren in de ochtendschermering

Koninklijke Werkgroep Vuurtoren

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970 breed

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 2021

Vrijwilligersorganisatie evenementen

 

 

Door Maur BENTEIN op 18.09.2016

De KWB-Vuurtoren en quizmaster Paul Legein organiseerden op zaterdag 17 september 2016 de 7e editie van "De Slimste Mens van de Opex" in zaal Vuurtoren. Vanaf 19.45 uur wierp ons team met Luc Debruyne, Maur Bentein en de gebroeders Noulez zich opnieuw in de strijd. Er waren in totaal 23 ploegen van 4 man die in het strijdtoneel naar de felbegeerde titel meedongen. De inschrijvingen waren dit jaar bewust beperkt. Desondanks waren er 4 nieuwe ploegen ingeschreven.

Na de eerste vier ronden bleken 11 ploegen, waaronder de onze, in een dichte achtervolgingskoers verwikkeld. Eigen scores, bijgehouden door Luc, deden vermoeden dat we het nog zo slecht niet deden. Onze zwakste reeks ("Sport") was met 2/3 juiste antwoorden eigenlijk nog zo slecht niet. Een aartsmoeilijke reeks bleek "Muziek" te zijn. Zou jij correct 10 geluidsfragmenten van volksliederen van Europese landen kunnen herkennen?

Onze verbazing was dan ook niet zo groot als verleden jaar dat we opnieuw op plaats nummer 3 waren terechtgekomen. Maar ...
Na een terechte opmerking van de 5e ploeg in de [voorlopige] stand ("De Peulschillen") dat er punten tekort werden gegeven op een onderdeel, sprongen zij over ons hoofd in de rangschikking en zijn we uiteindelijk op een zeer verdienstelijke 4e plaats geĆ«indigd.

De eerste vijf ploegen:

1 - 141 punten - De Camargueboys
2 - 132 punten - 't Vliegend Peerd
3 - 126 punten - De Peulschillen
4 - 123 punten - Werkgroep Vuurtoren
5 - 121 punten - Wieder