vuurtoren in de ochtendschermering

Werkgroep Vuurtoren

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970 breed

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970

Vrijwilligersorganisatie evenementen

 

 

Buitengewone loopwedstrijd rond de Spuikom

Door Jan Van der Cruyssen - 21.05.2015

Op de Oostendse Vuurtorenwijk wordt vrijdag 12 juni 2015 de 24ste editie georganiseerd van de Vuurtorenloop. De deelnemers lopen dit jaar opnieuw de Spuikom af. Het is de negende stratenloop verbonden aan het Oostends Loopcriterium. De nieuwe start- en aankomstplaats bevindt zich aan de Sportchalets in de Sluisvlietstraat.

Memorial

De sportmanifestatie wordt sinds 2001 georganiseerd ter nagedachtenis van de te vroeg heen gegane schepen Daniël Verleye. Na het overlijden besloot de organisatie het verdriet een positief keerpunt te geven. Deze 14de memorial brengt een eerbetoon aan de betreurde populaire politicus die op 52 jaar overleed na een slepende ziekte. De winnares en de winnaar van de hardloopwedstrijd krijgt van mevrouw Claudine Veleye-Van Acker een speciale sporttrofee overhandigd.

Spuikom

De jeugdcategorieën starten om 18.30 uur en zijn meteen ook de sportieve prelude van de wijkkermis. Kinderen tot 9 jaar rennen een afstand van 400 meter en de 10 tot 12-jarigen haasten zich om 18.45 uur over 800 meter naar de eindmeet. De jeugd loopt een lus op de Sluisvlietstraat en de Schietbaanstraat. Voor de volwassenen is er de looptocht om 19.30 uur met startpunt in de Sluisvliet-straat. De sportwedstrijd staat open voor zowel beginnende sporters, recreatieve sportbeoefenaars als geoefende parcourslopers. Het traject voert over de Schietbaanstraat, de Sint-Maertensbrug via de Spaarzaamheidstraat rechtsaf naar het Noord-Edepad, de Ibis-brug, de Bredensesteenweg, ’t Eilandje Zuid langs het amfitheater naar ‘t Eilandje Noord, de Vicognedijk, de Dokter Eduard Moreauxlaan (brug over Spuikom), het Sluisvlietplein en opnieuw de Schietbaanstraat. De Spuikom of in de volksmond “de pit” is een 85 hectare grote waterplas en goed voor een 3.980 meter vlak stratenparcours. Het maximum van drie ronden of 11.940 meter krijgen de heren categorie 1-4 voor hun voeten geschoven. De dames categorie 1-4 en de oudste herengroep knopen de veters aan om een afstand van 7.960 meter of tweemaal het traject te overbruggen. Iedereen die op recreatieve wijze meedoet aan het populaire ‘jogging’ mag zijn sportschoenen aantrekken voor één of twee ronden zonder klassement.

Praktisch

Vooraf inschrijven kost 6,00 euro en kan tot drie werkdagen voor de wedstrijddag bij de dienst Sport in de Mr. V-Arena, Sportparklaan (De Schorre). De dag zelf inschrijven is mogelijk vanaf 17.30 uur in het Sportcentrum De Spuikom voor 7,00 euro + 2,00 euro waarborg voor het borstnummer. De jeugdlopen zijn gratis en elke deelnemer krijgt een sportieve attentie. Na de wedstrijd volgt de prijsuitreiking en kan er gezellig nagepraat worden in de tenten aan de Sportchalets. Iedere participant aan de prestatieloop ontvangt bij teruggave van zijn/haar borstnummer een naturaprijs en er is een verloting van extra waardevolle prijzen. Bovendien krijgen de drie eerste hardloopfanaten van iedere categorie een gezonde fruitmand.
Hoofdorganisator van dit sportevent is de Werkgroep Vuurtoren en het Oostends Loopcriterium, de vzw Sportpromotie Oostende en de stad Oostende verzorgen de assistentie.
Meer info: www.werkgroep-vuurtoren.org of via www.loopcriterium.bewedstrijden/vuurtorenloop