vuurtoren in de ochtendschermering

Werkgroep Vuurtoren

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970 breed

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970

Vrijwilligersorganisatie evenementen

 

 

Zomervreugde op den Opex

Door Jan Van der Cruyssen - 11.06.2017

Oostende - wijk Vuurtoren. Voor de allereerste keer kan iedereen op zaterdag 8 juli 2017 vanaf 14.30 uur op het Sint-Antoniusplein (kerkplein) van Zomerleute 1.0 genieten. Weet dat er een snoepworkshop, de kidskaraoke en de eendjesrace voor de jonge volkje op het programma staat. De hele vooravond klinkt er nog gratis muziek tot in alle hoeken van de feestlocatie want de The Cave en deejay Moustache komen performen.

Snoepworkshop

Ooit al eens fantasievol bezig geweest met zoete lekkernijen? Welkom in de overheerlijke wereld van de lekkerbekken. Doe mee aan de 'Snoeparchitect' om 14.30 uur in de feesttent waarbij de jongens en meisjes zowaar snoepartiesten worden. Met hulp van twee bouwmeesters van Animado! maken de kinderen eigenhandig coole vormen uit zoetwaren. Kleur, geur en fantasie zullen aan de werktafels samenkomen en het eindresultaat mag men zelf opknabbelen en maakt altijd gelukkig. Vergeet niet vooraf en tijdig in te schrijven via het formulier dat bus-aan-bus wordt verdeeld.

Radiovedetten

Wie durft het aan om met de hele familie van 16.30 uur tot 17.30 uur de pannen van het dak te zingen? De oude stereo-installatie van opa wordt van zolder gehaald en midden op het podium gezet. De kinderen zullen de melodische geluiden die erin zitten als heuse radiosterren omroepen. Een helleboel karaokehits van Radio Animado! brengt een onvervalst meezingfestijn en laat de (groot)ouders meebrullen met evergreens, terwijl de kinderen er de bijhorende dance moves bij doen.

Eendjesrace

Op het moment dat je inschrijft voor de workshop 'De Snoeparchitect' ben je vanzelf kandidaat voor de eendjesrace. Iedereen krijgt een gekleurd eendje met cijfer toegekend. Bij de start van de wedren worden om 18.00 uur genummerde plastic eendjes in de waterpartij van het Daniël Verleyepark gedropt. Uiteraard mag je supporteren aan rand van de waterstroom en de bruggetjes en jou zomertaling een succesvolle vaart toejuichen. De houders van de eerste vijf eendjes die over de eindmeet dobberen, mogen aan de prijzentafel aanschuiven.

Energiek

De 5-mans coverband The Cave heeft al 15 jaar de gedeelde passie van rockmuziek die zij muzikaal op hun eigen manier invullen. Het wordt een live belevingsconcert die leadzanger Lander Hoste, gitarist Erwin Vermeiren, gitarist Glenn Pylyser, bassist Stefan Borret, percussionist Wilfried Hubrechsen en de nieuwe toetsenist Jean-Marie Huys duidelijk met veel plezier overbrengen en daarom scoren ze hoog op de muziekbarometer. Energie en daadkracht zullen vanaf 19.00 uur pertinent weerklinken en de sfeer verwijst zonneklaar naar de jaren '60, maar dwepen met de verleden doen ze niet. Dat geeft extra power aan de intonatie van de songs en er nestelen zich melodietjes die je moeilijk uit je hoofd krijgt.

Totaliteit

De avondklok tikt verder en om 21.00 uur is deejay Moustache aka Jean-Marie Bolle de ambiance-maker van dienst. Als draaimeester heeft hij 40 jaar expertise dus dat zit wel snor. De muziekmenner zal niet alleen zijn dj-kunsten laten horen maar hij is ook een roemrijk moppentapper. Het wordt dus gigantisch plezant en de pure ambiance zorgt voor een heerlijke interactie met het publiek.

Het buitenevenement is gratis toegankelijk en is de perfecte zomerse ontmoetingsplek. Een gaaf excuus om e stéptje in de wêreld te zetten (uitgaan).

 

 

Logo werkgroep vuurtoren

affiche zomerleute 1.0

logo ambiance totaal

logo animado

logo the cave