vuurtoren in de ochtendschermering

Koninklijke Werkgroep Vuurtoren

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 1970 breed

Vrijwilligersorganisatie evenementen

logo 2021

Vrijwilligersorganisatie evenementen

 

 

Activiteiten in 2014

In 2014 deed de Werkgroep Vuurtoren het ietsje rustiger aan, toch in vergelijking met 2013. Het overzicht van de activiteiten geeft je een idee van de planning 2014.

Voorjaar

MAART - statutaire vergadering - De 44e statutaire vergadering heeft plaatsgevonden op woensdag 26 maart 2014 in de keet (aan de voet van de watertoren). Aansluitend erop werd een algemene ledenvergedering gehouden. De pers was aanwezig voor een groepsfoto. Een kort overzicht van de avond kun je hier vinden.

APRIL - 9e Paasactie - Samen met de Handelaars Vuurtoren vzw en 't Hoekje hebben we ons op zaterdag 19 april 2014 ingezet voor de jaarlijkse Paasactie op het Daniël Verleyeplein. De wandelzoektocht "nieuwe stijl", de paaseierenworp en de eierenrace waren terug de hoogtepunten van deze Paasdag voor groot en klein. De fotograaf van dienst kon, net zoals het publiek, profiteren van een heldere hemel.

Zomermaanden

JUNI - algemene ledenvergadering - De 2e algemene ledenvergadering van 2014 is doorgegaan op 4 juni om 19:00 in de keet. Het voornaamste punt betrof de organisatiedetails voor de Vuurtorenloop (zie hieronder). Het verslag van de avond werd per e-mail overgemaakt aan de leden. Een kort overzicht lees je hier.

JUNI - 23e Vuurtorenloop - In het kader van het loopcriterium van Oostende werd de jaarlijkse stratenloop van de Vuurtorenwijk georganiseerd. Dit evenement ging zoals gewoonlijk door aan de vooravond van de wijkkermis, op vrijdagavond 13 juni 2014. Voor alle details van deze hardloopwedstrijd, klik hier. Het verslag verhaalt de bijzonderheden van die avond en de bijhorende fotoreportage bekijk je in de galerij.

JUNI - Wijkkermis - Van vrijdag 13 juni tot en met maandag 23 juni gaat de jaarlijkse wijkkermis door. De hoogtepunten van deze kermiseditie zijn de Vissersmis op kermiszondag 15 juni, de braderie op zaterdag 14 en zondag 15 juni, het Wijk In Beweging-feest met thema Ville Brazil ook op zondag 15 juni en de 39e snelheidsprijs van de Noordzee op zaterdag 21 en zondag 22 juni. Voor het volledige programma, zie de affiche.

JULI en AUGUSTUS - Avondmarkten - De zomerse avondmarkten op de Dr. E. Moreauxlaan zijn doorgegaan op maandag 21 juli (met weinig succes wegens het slechte weer), zaterdag 16 augustus en zondag 24 augustus.

JULI en AUGUSTUS - Onderhoud van de keet - De dames hebben het inwendige van de keet reeds in de lente onder handen genomen, waarvoor dank, en dus is het nu aan de heren om het uitwendige van de keet eens te verfrissen. Na een grondige reiniging van de buitenmuren en de dakgoten blijkt dat er enige retouches en herstellingen moeten gebeuren. De windveren moeten dringend worden vervangen en netjes worden afgewerkt met profieltjes. Een behoorlijke laag verf er nog op en daarna kan de keet weer enige jaren de elementen trotseren.

Najaar

SEPTEMBER - 5e Slimste Mens van de Opex - Op zaterdagavond 20 september heeft een afvaardiging van de Werkgroep Vuurtoren meegestreden voor de titel "Slimste Mens van de Opex", een organisatie van KWB Vuurtoren. Dertig ploegen van 4 personen hebben deelgenomen en onze ploeg eindigde op een verdienstelijke 7e plaats.

OKTOBER - Heropening van de keet - De keet heeft een grote herstellings- en reinigingsbeurt gekregen in de lente en zomer van 2014. Een plechtige heropening was dus aan de orde. Huisbewaarder Kamiel had dit immers aangekondigd op de algemene ledenvergadering van september. De avond van zaterdag 11 oktober werd dan ook om 19.00 uur feestelijk ingezet met een glaasje cava en enkele hapjes. Na de verwelkoming heeft Kamiel een kleine uiteenzetting gegeven over de geschiedenis van het verenigingslokaal van de Werkgroep Vuurtoren. De aanwezige leden konden achteraf de uitgebreide documentatie consulteren die Kamiel in de loop der jaren heeft verzameld met betrekking tot de twee lokalen die de Werkgroep Vuurtoren heeft gebruikt. De avond werd daarna verder gezet met gekeuvel en nog meer hapjes en drankjes en afgerond omstreeks middernacht. Voor een foto-verslag, zie de foto-collectie.

OKTOBER - 11e Halloweenhappening - Op woensdag 22 oktober om 13.30 uur werd de pompoenwedstrijd georganiseerd en op vrijdag 24 oktober om 16.00 uur ging de Halloweenhappening van start. De proclamatie van de pompoenwedstrijd is doorgegaan op woensdag 5 november om 14.00 uur.

NOVEMBER - 29e Sinterklaasfeest - Op zaterdag 15 november om 14.00 uur is de Sint aan land gekomen op de Vuurtorenwijk. Een stoet met muziekkapel begeleidde de Sint naar de zaal Vuurtoren voor een mooi feest, waar de Sint geschenken uitdeelde aan de brave kinderen.

DECEMBER - 9e Kerstvistijn - Zondag 21 december vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur kon iedereen een natje en een droogje meepikken in de feesttent van de Handelaars Vuurtoren vzw op het Sint Antoniusplein. Voor het programma, zie de affiche. Enkel sfeerbeelden vind je in de galerij.